Αγία Φωτεινή Πρωτεύουσα Δήμου Αμαρίου - Tavern Cafe Butcher Nikos Neonakis

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Αγία Φωτεινή Πρωτεύουσα Δήμου Αμαρίου

ΣΥΒΡΙΤΟΣ, Νίκος Χ. Νεονάκης. "Πετεινός"

Που είμαστε

Η Ταβέρνα - καφενείο και το κρεοπωλείο βρίσκεται στην Αγία Φωτεινή Αμαρίου, πάνω στη διασταύρωση των δρόμων της επαρχίας, με πανοραμική θέα του Ψηλορείτη, της κεφάλας (Σύβριτος) του Βενίου, και του όρους Κέδρος.
Η πρόσβαση είναι άμεση από τον δρόμο Ρεθύμνου Αμαρίου, από τον δρόμο Ρεθύμνου Αρκαδίου - Αγ Ασώματοι με παράκαμψη στο χωριό Κλεισίδι > Θρόνος όπου απέχει ένα χιλιόμετρο, αλλά και από το Σπήλι περνώντας της Γιούς τον κάμπο μέσω του χωριού Γερακάρι όπου απέχουμε 9 χιλιόμετρα ....Περισσότερα ΕΔΩ


Διαδρομές - χάρτες

Στην Αγία Φωτεινή όπου είναι η πρωτεύουσα του Δήμου Αμαρίου ( πρώην Καποδιστριακού Συβρίτου ) βρίσκεται το Δημαρχείο, Κ.Ε.Π, Γυμνάσιο, Δημοτικό σχολείο, το Κέντρο υγείας του Δήμου Αμαρίου, Φαρμακείο, Βενζινάδικο, Σούπερ μάρκετ, κομμωτήριο, και άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες που εξυπηρετούν κάθε ανάγκη.
Στο εγγύτερο περιβάλλον υπάρχουν τα απομεινάρια της αρχαίας Μινωικής πόλης Συβρίτου,
-στο χωριό Θρόνος-, και τα χωριά Απόστολοι, Γέννα, Καλόγερος, Μέρωνας. Σε απόσταση 5-10 χιλ περίπου βρίσκονται τα χωριά Αγ. Ασώματοι, Βισταγή, Αφρατές, Φουρφουράς, Μοναστηράκι, Αμάρι - ( Πάνακρον) , Γερακάρι, Βολιώνες, Παντάνασσα ( Εντάνασσος), Πατσός , και άλλα. Το φράγμα των ποταμών η λίμνη και το φαράγγι ( Δρυμός ) Πατσού απέχουν 5 χιλιόμετρα απο εδώ.
Η τοποθεσία μας έχει αναδειχθεί σαν μια από τις ομορφότερες περιοχές της Κρήτης αφού συνδυάζει το πράσινο
της κοιλάδας Αμαρίου και την άγρια ομορφιά των γύρω βουνών, με πρώτο τον αγέρωχο Ψηλορείτη που ατενίζουμε από την βεράντα μας.
Σας περιμένουμε να θαυμάσετε τις ομορφιές και το παραδοσιακό μας φαγητό. Να πιείτε τη ρακί και το κρασί μας και να περάσετε όμορφα.


Η ομορφιά της Κρήτης παρουσιάζεται μπροστά σας από όποια διαδρομή και αν έρθετε στο χωριό μας.
Από το Ρέθυμνο θα ακολουθήσετε τον επαρχιακό δρόμο προς Αμάρι - Αγία Γαλήνη, θα περάσετε το χωριό Πρασσές και αφού φτάσετε στο φράγμα των Ποταμών θα συνεχίσετε τον παλιό ( η το νέο) δρόμο που οδηγεί στους Αποστόλους........ Περισσότερα


Η περιοχή μας βρίσκεται σε υψόμετρο 500 μ και αποτελεί από μόνη της ένα μοναδικό αξιοθέατο τοπίο.
Είναι από τα πιο πράσινα μέρη του Νομού Ρεθύμνης και περικλείεται από την ορεινή σειρά του Ψηλορείτη, του Κέδρους και ενδιάμεσα την Σάμιτο.
Στο χωριό μας Αγία Φωτεινή Σύβριτος "χωρίζουν τα νερά" της επαρχίας Αμαρίου με φυσική ροή προς το Κρητικό και το Λυβικό πέλαγος, δημιουργώντας τις κοιλάδες τις Γέννας του Αποδούλου και των Ποταμών όπου έχουν δημιουργηθεί τεχνητές λίμνες
και φράγμα.
Η περιοχή μας γενικότερα .. .. Περισσότερα


Νομίσματα αρχαίας Συβρίτου
(ΣΥΒΡΙΤΙΟΝ)

Γλυπτή σύνθεση του Γιάννη Νεονάκη, και κτιστή απεικόνιση των κορυφών του Ψηλορείτη.

Κεφάλα - Λόφος πάνω στην οποία ήταν η Μινωική πόλη Σύβριτος ή Συβριτα
( Όπως φαίνεται από το καφενείο μας.)


Αρχαία πόλη στη θέση του χωριού μας και του διπλανού χωριού ΘΡΟΝΟΣ. Ισάξια με την κοντινή πόλη της Ελεύθερνας, ιδρύθηκε κατά τους ύστερους Μινωικούς χρόνους και ήκμασε μέχρι και τα πρώτα χρόνια της Βενετοκρατίας. Η πόλη ήταν οχυρωμένη πάνω στον λόφο ( σημ. "Κεφάλα") και είχε "κτήσεις" στις σημερινές επαρχίες Αμαρίου (Μοναστηράκι) όπου και σχετικές ανασκαφές, και Αγίου Βασιλείου. Το επίνειο της -λιμάνι- ήταν η αρχαία Σουλία (σημερινή Αγία Γαλήνη).... Περισσότερα .. αξιοθέατα


 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού